By Νίκη Μερκούρη.
Κουλουράκια Πασχαλινά με άρωμα από την Πόλη 





ΥΛΙΚΑ
• 450γρ βούτυρο φρέσκο
• 250γρ ζάχαρη άχνη
• 50γρ μέλι ανθόμελο
• 10γρ μαχλέπι τριμμένο
• Ξύσμα από ένα πορτοκαλί
• 2 βανίλιες
• 4 αυγά
• 150γρ γάλα αμυγδάλου
• 1 κιλό αλεύρι μαλακό
• 1 κ γ μπέικιν πάουντερ
ΜΙΓΜΑ ΓΙΑ ΑΛΕΙΜΜΑ
• 3 κρόκους αυγών χτυπημένα
• 1 φακελάκι βανίλια με ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Στο μπολ του μίξερ με το εξάρτημα του αυγογδάρτη πρώτα φτιάχνουμε τη μαρέγκα με λίγο αλάτι στη μύτη του κουταλιού.
- Χτυπάμε βούτυρο με ζάχαρη μέχρι να γίνει αφράτο το μίγμα.
- Ρίχνουμε ένα ένα τους κρόκους , μέλι , μαχλέπι , ξύσμα, βανίλιες ,γάλα.
- Ανακατεύουμε στο αλεύρι το μπέικιν πάουντερ και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι στο μίγμα του μίξερ και τη μαρέγκα λίγο από το ένα , λίγο από το άλλο μέχρι να τελειώσουν.
- Ανακατεύουμε με το εξάρτημα του μίξερ που ζυμώνει μέχρι να ξεκολλάει από το μπολ η ζύμη
- Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη μας την αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί κ μετά πλάθουμε σε σχήματα τα κουλουράκια μας.
- Αλείφουμε με πινέλο την επιφάνεια τους με τους κρόκους κ βανιλοζάχαρη ανακατεμένα κάλα!