By Νίκη Μερκούρη.
Σιροπιαστό Ραβανί με κρέμα τυριού σκέτη γλυκά!!!!!!!

ΥΛΙΚΑ
• 8 αυγά
• 1 1/3 φλυτζάνι ζάχαρη
• 1 1/3 σιμιγδάλι ψιλό
• 1 1/3 αλεύρι απ
• 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
• 1 βανίλια
• Αλάτι στη μύτη του Κουταλιού
• 4 κουταλιές χλιαρό γάλα
ΣΙΡΟΠΙ
• 3 φλυτζάνια ζάχαρη
• 2 1/2 φλυτζάνια νερό
• 6 κουταλιές βούτυρο
• Χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι
ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ
• 1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
• 1 φλυτζάνι κρέμα τυριού
• 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
• 3 βανίλιες
• 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη
Για τελικό στόλισμα
• 1 φλυτζάνι μαρμελάδα φράουλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χωρίζω ασπράδια από κρόκους και χτυπάω μαρέγκα
- Χτυπάω κρόκους με ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν, ρίχνω τη βανίλια και το χλιαρό γάλα.
- Ανακατεύω το σιμιγδάλι με το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, τα ρίχνω μέσα στα αυγά και τέλος ανακατεύω απαλά τη μαρέγκα.
- Ρίχνω σε φόρμα βουτυρωμένη το μείγμα και ψήνω για 1 ώρα στους 170 βαθμούς.
- Βράζω το σιρόπι και σιροπιάζω το ζεστό γλυκό με κρύο σιρόπι.
- Χτυπάω τη κέρμα γάλακτος σε σαντιγί και ανακατεύω όλα τα άλλα υλικά μέσα στη κρέμα γάλακτος.
- Καλύπτω το κορμό Ραβανί με τη κρέμα και μετά ρίχνω τη φράουλα εδώ και εκεί στη κρέμα.