By Νίκη Μερκούρη.
Τι θα λέγατε για μια ζουμερή καρυδόπιτα με σοκολάτα που τα σπάει;;;;

ΥΛΙΚΑ
• 8 αυγά
• 16 κουταλιές καρύδια τριμμένα στο multi
• 8 κουταλιές ζάχαρη
• 2 κουταλιές μπέικιν πάουντερ
• 8 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
• 1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
• 2 κουταλιές κακάο
• 1 κουταλάκι σόδα
• 1/2 φλιτζανάκι κονιάκ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
• 2 φλυτζάνια ζάχαρη
• 1 1/2 φλυτζάνι νερό
• 1/2 πορτοκαλί χυμό και κούπα ή λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Μέσα στο μπολ του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα με λίγες σταγόνες λεμονιού
- Μετά μεταφέρουμε τη μαρέγκα σε ένα μπόλ και χτυπάμε κρόκους με ζάχαρη μεχρι να αφρατεψουν
- Ανακατεύουμε όλα τα στέρεα υλικά ,καρύδια, σιμιγδάλι,κανέλα, μπέικιν πάουντερ .
- Διαλύουμε τη σόδα στο κονιάκ και τη ρίχνουμε στα αυγά
- Συνεχίζουμε με τη μαρέγκα εναλλάξ με τα στέρεα υλικά καρύδια σιμιγδάλι
- μεχρι να τελειωσουν τα υλικά μας.
- Βουτηρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα 20-25
- Ρίχνουμε μέσα το μίγμα και ψήνουμε στους 180β αέρα για 1/2 ωρα και ενα τέταρτο περίπου
- Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι και περιχύνουμε τη χλιαρή καρυδόπιτα,
- Εαν θέλετε την κάνετε ποιό λαχταριστή φτιάξτε γκανάζ σοκολατας με κουβερτουρα και κρεμα γαλακτος ή με κουβερτούρα σκέτη λιωμενη
- σε μπεν μαρί για να σπάει η σοκολάτα απ’ έξω, μμμμμμμμμμμ τέλεια !!!!!
